Κίνα-ΗΠΑ: «Πόλεμος» και για τα περί «οικονομικής κατασκοπείας»

Κίνα-ΗΠΑ: «Πόλεμος» και για τα περί «οικονομικής κατασκοπείας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:53 Δημιουργία 21/12/18, 12:47

Την ώρα που η πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αγορών, Κίνα και ΗΠΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα περί οικονομικής κατασκοπείας.

Από την πλευρά του, το Πεκίνο απορρίπτει τις σχετικές κατηγορίες των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τες ως «απολύτως συκοφαντικές» και καλώντας την Ουάσιγκτον να αποσύρει άμεσα τις κυρώσεις κατά προσώπων και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αναφέρει ότι η χώρα ουδέποτε συμμετείχε ή στήριξε την κλοπή εμπορικών και επιχειρηματικών μυστικών και ζητεί από την αμερικανική πλευρά να «διορθώσει άμεσα τις εσφαλμένες κινήσεις της και να σταματήσει τη συκοφάντηση της Κίνας».

Προσθέτει δε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να προασπίσει τα δικά του συμφέροντα και να θωρακίσει την κυβερνο- ασφάλεια.

Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, «είναι κοινό μυστικό» ότι η αμερικανική κυβέρνηση εδώ και καιρό χρησιμοποιεί χάκερς και παρακολουθεί παρανόμως ξένες κυβερνήσεις, εταιρείες και άτομα.

«Οι ΗΠΑ ασκούν αβάσιμη κριτική στην Κίνα και κατηγορούν άλλους για κυβερνο- κατασκοπεία, την ώρα που η ίδια ευθύνεται για τέτοιες πράξεις. Η Κίνα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να το ανεχτεί», ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωσή του το Πεκίνο.

Αν σου άρεσε κάνε