Ο Ερντογάν «παγώνει» τις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στη Συρία

Ο Ερντογάν «παγώνει» τις επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στη Συρία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:46 Δημιουργία 21/12/18, 17:54

Στην απόφαση του να «παγώσει» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων μαχητών στη βορειοανατολική Συρία, μετά από την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη Συρία, αναφέρθηκε την Παρασκευή ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως «είχαμε αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη.. Η τηλεφωνική συνδιάλεξή μας με τον πρόεδρο Τραμπ, καθώς και οι επαφές ανάμεσα στους διπλωμάτες μας και τους αξιωματούχους και οι δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, μας οδήγησαν να περιμένουμε λίγο» είπε ο Ερντογάν

«Αναβάλαμε τη στρατιωτική επιχείρησή μας ανατολικά του ποταμού Ευφράτη μέχρι να δούμε επί του πεδίου το αποτέλεσμα της απόφασης της Αμερικής να αποσυρθεί από τη Συρία», ανέφερε, για να προσθέσει πως αυτή δεν είναι μια «περίοδος με ανοικτό τέλος».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, είπε ότι η καθυστέρηση αυτή δεν σημαίνει ότι αλλάζουν τα σχέδια της Άγκυρας για τη στρατιωτική επιχείρησή της εναντίον των Κούρδων μαχητών, τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του PKK.

Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι το σχέδιο της αποχώρησης των ΗΠΑ θα συζητηθεί τον Ιανουάριο στην Ουάσινγκτον.

Αν σου άρεσε κάνε