Τουλάχιστον 12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στη Βιέννη

Τουλάχιστον 12 τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στη Βιέννη

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:54 Δημιουργία 27/12/18, 19:12

Τουλάχιστον 12 άτομα φέρεται να έχουν τραυματιστεί από επίθεση με μαχαίρια που πραγματοποίησαν δύο άγνωστοι δράστες το απόγευμα της Πέμπτης σε εκκλησία στη Βιέννη της Αυστρίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά media, οι δύο ύποπτοι διαφεύγουν της σύλληψης με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Σύμφωνα με τη ρωσική πρεσβεία στην αυστριακή πρωτεύουσα, η επίθεση πιθανότατα πρόκειται για ληστεία και τα θύματα είναι μοναχοί της εκκλησίας.

Αντιτρομοκρατικές δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν φτάσει στο σημείο, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Kronen Zeitung.

Η αστυνομία της Αυστρίας απέκλεισε το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, κάνοντας λόγο για ληστεία. Η συμμορία εισέβαλε στη mονή Maria Immaculata γύρω στις 13:30 τοπική ώρα. Έδεσε και φίμωσε τους μοναχούς και ακολούθως άρχισε να αναζητεί αντικείμενα αξίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, γύρω στις 16:27, οι ληστές διέφυγαν και άφησαν πίσω τους, τους μοναχούς, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι από μαχαίρι.

Από τη mονή φαίνεται να λείπουν αντικείμενα αξίας, η καταγραφή των οποίων θα γίνει τις αμέσως επόμενες ώρες. Η αστυνομία της αυστριακής πρωτεύουσας κάνει λόγο για δύο άτομα, τα οποία εισέβαλαν στην εκκλησία της mονής.

Η περιοχή θα παραμείνει αποκλεισμένη, καθώς οι δύο δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, ενώ δεν αποκλείεται ο ένας ή και οι δύο, να κρύβονται ακόμη στο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο είναι πολύ μεγάλο και δεν έχει ερευνηθεί εξ ολοκλήρου. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι δύο -κατά τα φαινόμενα- ληστές, χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνοι.

Αν σου άρεσε κάνε