Ο Τραμπ απειλεί να ακυρώσει τη NAFTA για το μεταναστευτικό

Ο Τραμπ απειλεί να ακυρώσει τη NAFTA για το μεταναστευτικό

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:13 Δημιουργία 28/12/18, 15:24

Με το «όπλο» της ακύρωσης της επικαιροποιημένης εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Μεξικού-Καναδά απείλησε την Παρασκευή ο Ντόναλτ Τραμπ, σε ένα ακόμα κρεσέντο του Αμερικανού προέδρου στο Twitter, με το οποίο υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την προτεραιότητα που δίνει στη δημιουργία του τείχους για την αποτροπή εισόδου των μεταναστών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έγραψε πως «θα αναγκαστούμε να κλείσουμε εντελώς τα νότια σύνορα εάν οι Δημοκρατικοί δεν μας δώσουν τα χρήματα για να ολοκληρώσουμε το τείχος και για να αλλάξουμε τους γελοίους νόμους για τη μετανάστευση που έχουν φορτωθεί στη χώρα μας. Είναι δύσκολο να πιστέψεις πως αυτοί (οι νόμοι) περάσαν από το Κογκρέσο και τον πρόεδρο».

Στη συνέχεια, ο Τραμπ ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ χάνουν τόσα πολλά χρήματα από το εμπόριο με το Μεξικό υπό τη NAFTA, πάνω από 75 δισ. δολάρια το χρόνο... Να πάμε στην προ-NAFTA περίοδο, προτού τόσες πολλές από τις εταιρίες και τις θέσεις εργασίας μας είχαν σταλθεί τόσο ανόητα στο Μεξικό. Είτε ολοκληρώνουμε το τείχος είτε κλείνουν τα σύνορα» σημείωσε ο Τραμπ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς προκειμένου να τεθεί τέρμα στο κλείσιμο των κυβερνητικών υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μερική παράλυση ομοσπονδιακών υπηρεσιών, η οποία έθεσε εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε αναγκαστική αργία, αναμένεται ως εκ τούτου να παραταθεί τουλάχιστον έως την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν σου άρεσε κάνε