Με το «καλημέρα» οι πολιτικές Μπολσονάρου κατά των αυτοχθόνων της Βραζιλίας

Με το «καλημέρα» οι πολιτικές Μπολσονάρου κατά των αυτοχθόνων της Βραζιλίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:59 Δημιουργία 02/01/19, 14:55

Μέτρα κατά των αυτοχθόνων της Βραζιλίας έλαβε ο Ζαίχ Μπολσονάρου, μια μέρα μετά από την ορκωμοσία του νέου ακροδεξιού προέδρου της χώρας, καθώς εξέδωσε προεδρικό διάταγμα με το οποίο το υπουργείο Γεωργίας ορίζεται υπεύθυνο για τη γη των αυτοχθόνων.

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Μπολσονάρου είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υπαχθούν οι υποθέσεις των αυτοχθόνων στο υπουργείο Γεωργίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι γαίες τους θα πρέπει να είναι ανοιχτές σε εμπορικές δραστηριότητες που απαγορεύονται σήμερα.

Ο πρώην στρατιωτικός ανέλαβε καθήκοντα χθες Τρίτη λέγοντας ότι «απελευθέρωσε τη Βραζιλία από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα».

Την ίδια ώρα ο Αουγκούστου Ελένο, ο νέος υπουργός Ασφάλειας της Βραζιλίας δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του θα είναι η διάσωση των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

Ο Ελένο, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Μπολσονάρου και κεντρικός παράγοντας στις προσπάθειες για τη μείωση του υψηλού ποσοστού ανθρωποκτονιών στη χώρα, ανέλαβε την δέσμευση αυτή κατά την ορκωμοσία των υπουργών της κυβέρνησης της Βραζιλίας, η οποία έγινε σήμερα, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του προέδρου.

Αν σου άρεσε κάνε