«Μαζέψτε τον Καμμένο», τόνισε ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

«Μαζέψτε τον Καμμένο», τόνισε ο Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:14 Δημιουργία 02/01/19, 18:06

Νέα επίθεση στον Πάνο Καμμένο σημείωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ομιλία του στην τουρκική Ακαδημία Χωροφυλακής και Ακτοφυλακής, με νέες απειλές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα: έχετε ένα κακομαθημένο παιδί, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Σας το υπενθυμίζουμε, αυτό είναι μια ιδιαίτερα φιλική προειδοποίηση. Δεν είναι σωστό να υιοθετείτε τέτοια ρητορική» επισήμανε ο Τσαβούσογλου απαντώντας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πάνου Καμμένου όπου ο ΥΠΕΘΑ έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στις κλιμακούμενες προκλήσεις των γειτόνων μας και στις δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνέχισε με αναφορές στο Αιγαίο. «Πρέπει να συνεχίσουμε την προάσπιση των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Έτσι κάναμε την επέμβαση στην Κύπρο. Σήμερα υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Εθνοσυνέλευση για τις εντάσεις στο Αιγαίο (σ.σ. casus belli). Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν λαμβάνονται αρνητικές αποφάσεις και αυτό περιλαμβάνει τις δυνάμεις του ναυτικού. Από τη μια έχουμε το ναυτικό και από την άλλη τους θεσμούς για να επιδεικνύουμε την ισχύ μας».

Αν σου άρεσε κάνε