Νέα επίθεση Σαλβίνι στις ΜΚΟ για τους μετανάστες

Νέα επίθεση Σαλβίνι στις ΜΚΟ για τους μετανάστες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:34 Δημιουργία 06/01/19, 15:32

την υπόθεση των δύο πλοίων των μη κυβερνητικών οργανώσεων, τα «Sea Eye» και «Sea Watch», που έχουν καταφύγει στα χωρικά ύδατα της Μάλτας με σαράντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες, επανήλθε με σημερινή ανάρτησή του στο διαδίκτυο, ο Iταλός υπουργός Eσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς. Δυο σκάφη που ανήκουν σε ΜΚΟ βρίσκονται σε χωρικά ύδατα της Μάλτας: οι επιβαίνοντες σε αυτά πρέπει να αποβιβαστούν στην Βαλέτα», τονίζει ο Σαλβίνι.

«Η στάση της Ευρώπης, η οποία σιωπά, προκαλεί μόνον ντροπή. Προφανώς, τα 'μαθηματάκια' ανθρωπιάς αφορούν μόνον την Ιταλία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και ψεύδη», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εργασίας και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο είχε ανακοινώσει ότι η Ιταλία είναι διατεθειμένη να δεχθεί τις γυναίκες και τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται στα δυο σκάφη.

Μολαταύτα, ο ίδιος ο Ντι Μάιο τώρα προσθέτει ότι αυτό θα καταστεί δυνατόν μόνον αν η αποβίβασή τους γίνει στην Μάλτα, ενώ αντίθετα, οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ κάνουν γνωστό ότι δεν εννοούν να χωρίσουν τις οικογένειες που βρίσκονται στο «Sea Watch» και στο «Sea Eye».

Αν σου άρεσε κάνε