Οργή για το σπαγκάτο στην Αγιά Σοφιά

Οργή για το σπαγκάτο στην Αγιά Σοφιά

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:53 Δημιουργία 07/01/19, 12:37

Σάλος προκλήθηκε στη γειτονική χώρα από μια ανάρτηση στο Instagram που δείχνει μια γυναίκα από το Ισραήλ να κάνει σπαγκάτο μέσα στην Αγία Σοφία, στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια νυχτερινής ξενάγησης στον ιερό χώρο για τους ορθόδοξους αλλά και για τους μουσουλμάνους.

Όπως όλα δείχνουν η γυναίκα, που ήταν ανάμεσα στην ομάδα 150 Ισραηλινών που είχε λάβει ειδική άδεια για νυχτερινή ξενάγηση στην Αγία Σοφία, έκανε την φιγούρα με σκοπό να φωτογραφηθεί.

Το βίντεο και οι φωτογραφίες προκάλεσαν την αντίδραση φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που τόνισαν ότι αποτέλεσαν προσβολή για τις ισλαμικές αξίες καθώς, όπως επισημαίναν στα άρθρα τους, η Αγιά Σοφιά είναι ιερός χώρος για τους Μουσουλμάνους.



Μετά τις αντιδράσεις η διοίκηση του μουσείου της Αγιάς Σοφιάς ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα για την υπόθεση. «Επρόκειτο για μια ειδική εκδήλωση μετά από αίτημα τουριστικών γραφείων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 5ης Ιανουαρίου μια γυναίκα έκανε σπαγκάτο μέσα στο μουσείο και άλλοι επισκέπτες τη φωτογράφισαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του μουσείου.

Αν σου άρεσε κάνε