Το μήνυμα του Πούτιν για την Ορθοδοξία

Το μήνυμα του Πούτιν για την Ορθοδοξία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:04 Δημιουργία 07/01/19, 15:55

Ειδική μνεία στη συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας για την ενίσχυση του θεσμού της Ρώσικης οικογένειας και τη διαπαιδαγώγηση των νέων έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Ευχήθηκε ακόμα υγεία, επιτυχίες και ευημερία στους ορθόδοξους χριστιανούς και σε όλους τους Ρώσους που εορτάζουν σήμερα την Γέννηση του Χριστού, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ότι στη Ρωσία γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου, καθώς οι ανατολικές εκκλησίες ακολουθούν το παλαιό Ιουλιανό ημερολόγιο.

«Σας εύχομαι από καρδιάς Καλά Χριστούγεννα» αναφέρει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, επισημαίνοντας «το μεγάλο και θετικό ρόλο που διαδραματίζουν η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τα άλλα χριστιανικά δόγματα στη ζωή της χώρας, στην κοινωνική ομόνοια, στην ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, στη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας».

Παράλληλα εξήρε την κοινωνική τους συμβολή, τονίζοντας ότι «έκαναν πολλά για την επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και την εναρμόνιση του διεθνούς και διαθρησκευτικού διαλόγου».

Αν σου άρεσε κάνε