Ακόμα ένα «κανόνι» κατά της Μέι για το Brexit

Ακόμα ένα «κανόνι» κατά της Μέι για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:20 Δημιουργία 09/01/19, 16:29

Τελειωμό δεν έχουν τα «χτυπήματα» που δέχεται η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι για το Brexit, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο τροπολογία που περιορίζει κατά πολύ τους ελιγμούς που θα μπορούσε να κάνει η Μέι εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας επί της συμφωνίας με την ΕΕ στις 15 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, με ψήφους 308 υπέρ και 297 κατά, η κυβέρνηση της Μέι οφείλει να φέρει εντός τριών ημερών νέο σχέδιο συμφωνίας για το Brexit σε περίπτωση που χάσει την ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας, γεγονός που αλλάζει όλους του σχεδιασμούς της, καθώς η ίδια η κ. Μέι έχει τονίσει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες στο κείμενο συμφωνίας στο οποίο έχει καταλήξει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Πρόκειται για τη δεύτερη κοινοβουλευτική ήττα για την Μέι μέσα σε λίγες ώρες, καθώς μόλις την Τρίτη και με ψήφους ψήφους 303 υπέρ και 296 κατά, οι βουλευτές του Ουεστμίνστερ ενέκριναν τροπολογία επί του νομοσχεδίου για τα Οικονομικά, που θα περιορίζει τη δυνατότητα φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η τροπολογία, την οποία εισηγήθηκε η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Ιβέτ Κούπερ, περιορίζει τη δυνατότητα του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα φορολόγησης, εάν η κυβέρνηση προσπαθήσει να περάσει μία έξοδο χωρίς συμφωνία, χωρίς προηγουμένως να έχει τη συγκατάθεση της Βουλής των Κοινοτήτων.

Αν σου άρεσε κάνε