Ο Τραμπ μπορεί να ξαναχτυπήσει στη Συρία, λένε οι ΗΠΑ

Ο Τραμπ μπορεί να ξαναχτυπήσει στη Συρία, λένε οι ΗΠΑ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:34 Δημιουργία 10/01/19, 16:21

Ο Ντόναλτ Τραμπ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου στρατιωτικού χτυπήματος στη Συρία κατά των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, από το Κάιρο της Αιγύπτου όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει μια νέα παρέμβαση στη Συρία, αλλά πρόσθεσε πως «ελπίζω πως ο πρόεδρος Τραμπ δεν πρόκειται να χρειαστεί να λάβει μια τέτοια απόφαση».

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε δράση στη Συρία» τόνισε ο Πομπέο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον πρόεδρο Τραμπ θα παραμείνουν ακλόνητος εταίρος στην περιοχή με την Αίγυπτο και άλλους», είπε ο Πομπέο στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Σάμεχ Σούκρι. «Καλούμε όλες τις χώρες να αναλάβουν σημαντική δράση για να συντρίψουν την τρομοκρατία και να αποκηρύξουν τις ιδεολογικές της ρίζες.»

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναφέρθηκε επίσης στις «σθεναρές προσπάθειες» του Αιγύπτιου προέδρου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι «να καταπολεμήσει τη συνεχιζόμενη απειλή της τρομοκρατίας καθώς και το ριζοσπαστικό ισλαμισμό που την ενισχύει».

Αν σου άρεσε κάνε