ΠΓΔΜ: Πανηγυρίζει ο Ντιμιτρόφ, αίτημα για πρόωρες εκλογές από το VMRO

ΠΓΔΜ: Πανηγυρίζει ο Ντιμιτρόφ, αίτημα για πρόωρες εκλογές από το VMRO

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:34 Δημιουργία 11/01/19, 23:19

Με ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, στον απόηχο της ψήφισης από την Βουλή της Σκοπίων για την αναθεώρηση του Συντάγματος της πΓΔΜ, στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ίδια ώρα που ζητά το VMRO, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Πήραμε την μοίρα μας στα χέρια μας. Γράφουμε Ιστορία ανοίγοντας το δικό μας μέλλον. Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά. Δείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά επίσης με τους όρους των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαι περήφανος που είμαι στην σωστή πλευρά της Ιστορίας», δήλωσε με tweet του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.


Εκλογές ζητά το VMRO-DPMNE

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι επέκρινε την απόφαση της Βουλής για την τροποποίηση του Συντάγματος της πΓΔΜ και κατηγόρησε ως υπεύθυνο γι΄ αυτό τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, ο Μίτσκοσκι ζήτησε την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, μαζί με τις προεδρικές, που προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαϊου.

O Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι οι 39 βουλευτές του κόμματός του απείχαν από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

Αν σου άρεσε κάνε