Γερμανός ΥΠΕΞ: Εκτιμώ ότι ο Τσίπρας έχει την πλειοψηφία για τις Πρέσπες

Γερμανός ΥΠΕΞ: Εκτιμώ ότι ο Τσίπρας έχει την πλειοψηφία για τις Πρέσπες

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:01 Δημιουργία 12/01/19, 10:52

Την εκτίμηση ότι και η ελληνική Βουλή θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, στον απόηχο της επίσκεψης της Άγγελα Μέρκελ στην Αθήνα και της υπερψήφισης της συνταγματικής αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μάας εξαίρει το πολιτικό θάρρος που επέδειξαν οι πρωθυπουργοί Τσίπρας και Ζάεφ και εκφράζει την άποψη ότι η στάση τους θα στείλει ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλη την περιοχή.

«Η λύση της διαφωνίας για το ονοματολογικό μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων βρίσκεται στην τελική ευθεία. Εκτιμώ ότι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα κυρώσει τη συμφωνία και ότι σύντομα το κράτος Βόρεια Μακεδονία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και θα ξεκινήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση τις συνομιλίες ένταξης», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάας προσθέτοντας ότι οι εμπλεκόμενοι με κυρίαρχους τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Ζάεφ κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να επιλύσουν την 27ετή και πλέον διένεξη για το όνομα.

Σύμφωνα με τον κ. Μάας οι δύο άνδρες αποτελούν ενθαρρυντικό παράδειγμα ότι επίμονη δουλειά, αντοχή και πολιτικό θάρρος στη διπλωματία οδηγούν σε επιτυχία και στέλνουν ενθαρρυντικό μήνυμα για όλη την περιοχή.

Αν σου άρεσε κάνε