Η Μέι απειλεί ακόμα και με παραμονή στην ΕΕ για το Brexit

Η Μέι απειλεί ακόμα και με παραμονή στην ΕΕ για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:31 Δημιουργία 14/01/19, 14:22

Ακόμα και με το ενδεχόμενο ουσιαστικής ακύρωσης και παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έγειρε σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, εν όψει της αυριανής κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο.

«Υπάρχουν κάποιοι στο Γουεστμίνστερ οι οποίοι επιθυμούν να καθυστερήσουν ή ακόμα και να σταματήσουν το Brexit και οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μηχανισμό για το κάνουν», δήλωσε η Μέι, μσε εργοστάσιο στην πόλη Στόουκ-ον-Τρεντ στην κεντρική Αγγλία.

Το να μπλοκαριστεί το Brexit είναι τώρα πιθανότερη έκβαση από το να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, δήλωσε η Μέι.

«Ενώ η πιθανότητα μη συμφωνίας παραμένει σοβαρός κίνδυνος, έχοντας παρατηρήσει τα γεγονότα στο Γουεστμίνστερ τις τελευταίες επτά ημέρες, εκτιμώ τώρα ότι η πιο πιθανή έκβαση είναι μια παράλυση στο κοινοβούλιο που δημιουργεί τον κίνδυνο να μην συμβεί το Brexit», συμπλήρωσε η Μέι, η οποία αναμένεται να απευθυνθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Αν σου άρεσε κάνε