Ο Ράμα υπόσχεται «ανοιχτά» σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου

Ο Ράμα υπόσχεται «ανοιχτά» σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου

ΔΙΕΘΝΗ UPD 21:11 Δημιουργία 15/01/19, 21:09

Μέχρι την άνοιξη, τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου θα είναι ανοιχτά όπως αυτά μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του τελωνειακού σημείου του Κοσόβου στο λιμάνι του Δυρραχίου, το οποίο θα λειτουργεί μ’ έναν ενιαίο έλεγχο και μια ενιαία σφραγίδα αναγνωρισμένη και από τις δύο χώρες, ο Ράμα πρόσθεσε ότι ΠΓΔΜ και Μαυροβούνιο ενδιαφέρονται επίσης για την εφαρμογή αυτού του συστήματος.

«Σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι η διασυνοριακή ολοκλήρωση με βάση το μοντέλο Schengen συμβολίζει την Μεγάλη Αλβανία, λέμε ότι αυτό είναι κάτι που κατασκευάζεται από τους ιστορικούς εχθρούς της Αλβανίας. Δεν υπάρχει μεγάλη Αλβανία, αλλά υπάρχει ένα αλβανικό έθνος, το οποίο δικαιούται να βλέπει το μέλλον του ως μέρος του ίδιου συστήματος. Εάν θέλουν να συνεχίσουν αυτή τη συζήτηση, αφήστε τους», επεσήμανε ο Ράμα.

Την ίδια ώρα στα Τίρανα επικρατεί πολιτική κόντρα με φόντο τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Ράμα ανέφερε ότι θα ενεργεί ως «de jure» υπουργός για τις Ευρωπαϊκές και Εξωτερικές Υποθέσεις, τονίζοντας ότι θα κρατήσει αυτή τη θέση μέχρι να επιλύσει τις συνεχιζόμενες διαμάχες με τον Πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

Αν σου άρεσε κάνε