Τελεσίγραφο Γιούνκερ σε Βρετανία: Τελειώνει ο χρόνος, πείτε μας τι θέλετε

Τελεσίγραφο Γιούνκερ σε Βρετανία: Τελειώνει ο χρόνος, πείτε μας τι θέλετε

ΔΙΕΘΝΗ UPD 22:37 Δημιουργία 15/01/19, 22:24

Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας για το Brexit δεν ανατρέπει την προσυμφωνημένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος απηύθηνε κάλεσμα στη Βρετανία να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της το συντομότερο δυνατό. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κομισιόν προετοιμάζεται για μια άτακτη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση, το οποίο αποτελεί και το επικρατέστερο σενάριο έπειτα από την καταψήφιση της συμφωνίας. που σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «η διαδικασία επικύρωσης της Συμφωνίας Αποχώρησης συνεχίζεται», επισήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Συμφωνία Αποχώρησης είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός και η καλύτερη δυνατή συμφωνία», αναφέρει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιούνκερ και προσθέτει: «Μειώνει τη ζημιά που προκαλείται από το Brexit στους πολίτες και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η οργανωμένη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και κυρίως ο επικεφαλής διαπραγματευτής, Μισέλ Μπαρνιέ, έχουν επενδύσει τεράστιο χρόνο και προσπάθεια στη διαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης. Έχουμε επιδείξει δημιουργικότητα και ευελιξία σε ολόκληρη τη διαδικασία. Μαζί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τουσκ, έχω επιδείξει καλή πίστη προσφέροντας πρόσθετες διευκρινίσεις και διαβεβαιώσεις υπό τη μορφή ανταλλαγής επιστολών με την πρωθυπουργό Μέι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ο κίνδυνος μιας άτακτης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατόπιν της αποψινής ψηφοφορίας. Αν και δεν επιθυμούμε να συμβεί κάτι τέτοιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει τη σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η Ε.Ε. είναι πλήρως προετοιμασμένη.

Καλώ το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του το συντομότερο δυνατό.

Ο χρόνος έχει σχεδόν τελειώσει.»

Αν σου άρεσε κάνε