Μέι: «Όχι» σε εκλογές - Κόρμπιν: Ηγείσαι μίας «κυβέρνησης ζόμπι»

Μέι: «Όχι» σε εκλογές - Κόρμπιν: Ηγείσαι μίας «κυβέρνησης ζόμπι»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:31 Δημιουργία 16/01/19, 16:41

«Όχι» σε εκλογές, είπε την επομένη της συντριπτικής ήττας της, η Τερέζα Μέι μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί.

«Η προσφυγή στις κάλπες θα ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει η Βρετανία στην παρούσα στιγμή, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι το Brexit θα καθυστερούσε», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η Μέι εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

«Πιστεύω ότι (οι εκλογές) είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό, την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός» τόνισε η ίδια.

Νωρίτερα, ο Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε την Τερέζα Μέι ως επικεφαλής μιας «κυβέρνησης ζόμπι».

Ο ίδιος επέμεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προκηρύξει νέες βουλευτικές εκλογές αφού απορρίφθηκε η Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με συντριπτική πλειοψηφία, στη χθεσινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

«Αν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να περάσει νόμους από το κοινοβούλιο, πρέπει να προσφύγει στο λαό για να λάβει νέα εντολή», είπε στους βουλευτές.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια κυβέρνηση ζόμπι», πρόσθεσε, εννοώντας ότι αυτή είναι ανίκανη και αδρανής.

Αν σου άρεσε κάνε