Νεκροί 4 Αμερικανοί στρατιώτες από επίθεση στο Μανμπίτζ της Συρίας

Νεκροί 4 Αμερικανοί στρατιώτες από επίθεση στο Μανμπίτζ της Συρίας

ΔΙΕΘΝΗ UPD 17:01 Δημιουργία 16/01/19, 16:56

Τουλάχιστον 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και 4 Αμερικανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στο διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, έχασαν τη ζωή τους την Τετάρτη από που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως τέσσερις στρατιώτες των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη στη Μανμπίτζ.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια πηγή των μαχητών είχαν δηλώσει πως δύο Αμερικανοί περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Παρατηρητηρίου, στους νεκρούς περιλαμβάνονται ακόμη τουλάχιστον εννέα άμαχοι.

«Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι είχε στόχο ένα εστιατόριο όπου βρίσκονταν μέλη μιας αμερικανικής περιπόλου του συνασπισμού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτός ο διεθνής συνασπισμός επεμβαίνει στη Συρία από το 2014 εναντίον του ΙΚ, σε υποστήριξη των τοπικών κουρδικών δυνάμεων.

«Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στη Μανμπίτζ με στόχο τον διεθνή συνασπισμό τους τελευταίους δέκα μήνες", πρόσθεσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου. «Η έκρηξη είχε στόχο απευθείας τον συνασπισμό», υπογράμμισε ακόμη.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση στο πρακτορείο προπαγάνδας, Amaq.

«Επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά έπληξε περίπολο του διεθνούς συνασπισμού στη Μανμπίτζ», ανέφερε το πρακτορείο Amaq, σε ανάρτησή του στο Telegram.

Αν σου άρεσε κάνε