Τσαβούσογλου για Σκόπια: Αναγνωρίζουμε τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα

Τσαβούσογλου για Σκόπια: Αναγνωρίζουμε τη χώρα με το συνταγματικό της όνομα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:47 Δημιουργία 17/01/19, 14:10

Την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ τόνισε την Πέμπτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ.

Σημειώνεται πως η σημερινή είναι η πρώτη επίσκεψη του Σκοπιανού ΥΠΕΞ στο εξωτερικό μετά από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή της γειτονικής μας χώρας την περασμένη Παρασκευή.

Στο πλαίσιο συνάντησης, ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία συνεχίζει να αναγνωρίζει τη χώρα του με το συνταγματικό της όνομα.

Παράλληλα, τόνισε «σεβόμαστε τις αποφάσεις του λαού της Μακεδονίας και της Βουλής της».

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε «Συζητήσαμε τις σχέσεις Τουρκίας - Μακεδονίας και περιφερειακά ζητήματα με τον υπουργό Ντιμιτρόφ. Ευχόμαστε να καλωσορίσουμε την Μακεδονία στο ΝΑΤΟ ως τον 30ό σύμμαχό μας, δίχως άλλη καθυστέρηση».

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ο κ. Ντιμιτρόφ υπογράμμισε στο πλαίσιο της συνάντησης τη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε τη βούληση στο πλαίσιο των διεθνών και νομικών υποχρεώσεών μας, να ενισχύσουμε και βοηθήσουμε την Τουρκία».

Ο κ. Ντιμιτρόφ φέρεται να χαρακτήρισε «ρομαντική» τη σχέση της χώρας του με την Τουρκία, πέρα από πολιτικά όρια και ιδεολογίες.

Αν σου άρεσε κάνε