Και πάλι ο Τραμπ για αύξηση των εισφορών στο ΝΑΤΟ

Και πάλι ο Τραμπ για αύξηση των εισφορών στο ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:23 Δημιουργία 17/01/19, 20:19

Όπως έχει συνηθίσει να κάνει ανά τακτά χρονιά διαστήματα, έτσι και την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ έστειλε μήνυμα προς τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ για να αυξήσουν τις εισφορές που δίνουν στη Συμμαχία.

Σε μια περίοδο που εκφράζονται και πάλι αμφιβολίες για το κατά πόσο διατηρούν οι ΗΠΑ τη δέσμευσή τους στο ΝΑΤΟ ο Τραμπ, σε ομιλία του στο Πεντάγωνο με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας στρατηγικής αντιπυραυλικής άμυνας, είπε ότι «θα είμαστε με το ΝΑΤΟ 100%». Και πρόσθεσε: «Όμως, όπως το έχω πει στις χώρες (μέλη), πρέπει να πληρώσετε».

«Δεν μπορούμε να είμαστε οι βλάκες των άλλων. Δεν είναι δυνατόν. Δεν θέλουμε να μας μεταχειρίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Και, πιστέψτε με, επί χρόνια αυτό έλεγαν πίσω από την πλάτη μας», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Times, ο Τραμπ είχε δηλώσει πολλές φορές πέρσι, μιλώντας σε υψηλόβαθμους Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποσυρθούν από το ΝΑΤΟ.

Οι αξιωματούχοι αυτοί (νυν και πρώην), είπαν στην εφημερίδα ότι φοβούνταν πως θα εκτόξευε αυτήν την απειλή και κατά τη διάρκεια της ταραχώδους συνόδου της συμμαχίας, τον Ιούλιο του 2018, όταν κατηγόρησε τους συμμάχους του ότι δεν προσφέρουν ό,τι τους αναλογεί. Το περιβάλλον του προέδρου κατάφερε εντέλει να σώσει την κατάσταση, όμως άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες στις Βρυξέλλες για τις απειλές αυτές.

Αν σου άρεσε κάνε