Οργισμένο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των «8» αξιωματικών

Οργισμένο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των «8» αξιωματικών

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:58 Δημιουργία 18/01/19, 20:43

Ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κατά της Ελλάδας χρησιμοποίησε για μια ακόμα φορά η Τουρκία, με αφορμή το διαρκές αίτημα της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν για την έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στη χώρα μας και τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί ως «πραξικοπηματίες» με συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016.

Ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίντ Γκιουλ ανέφερε την Παρασκευή πως «θέλουμε την έκδοση των πραξικοπηματιών η οποία απαιτείται από τον δικαστικό τουρκικό μηχανισμό», σχολιάζοντας δημοσιεύματα τουρκικών media σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα προσπαθεί να μεταφέρει κρυφά σε τρίτες χώρες τα μέλη που πήραν μέρος στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 και συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχο Γκιουλέν (FETO).

«Θα κυνηγήσουμε το θέμα μέχρι τέλους ως Τουρκική Δημοκρατία» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Αυτά τα θέματα που εκτελούνται κρυφά δεν έχουν νομική υπόσταση/βάση» δήλωσε ο Γκιουλ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα ασχολείται μόνο με ξεκάθαρα ζητήματα.

Αν σου άρεσε κάνε