ΗΠΑ: Και η Καμάλα Χάρις στη μάχη για τις προεδρικές εκλογές του 2020

ΗΠΑ: Και η Καμάλα Χάρις στη μάχη για τις προεδρικές εκλογές του 2020

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:44 Δημιουργία 21/01/19, 14:36

Η γερουσιάστρια των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2020, όπως έγινε γνωστό από ανακοίνωση που εξέδωσε η 54χρονη γερουσιάστρια.

Η Χάρις, κόρη ενός Τζαμαϊκανού και μιας Ινδής μετανάστριας, θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα και η πρώτη ινδοαμερικάνιδα στο Οβάλ Γραφείο, σε περίπτωση που εκλεγεί στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα των ΗΠΑ.

Η Χάρις, κόρη μεταναστών που μεγάλωσε στο Οκλαντ της Καλιφόρνια, κατείχε το αξίωμα του Γενικού Εισαγγελέα της Καλιφόρνια και έχει διατρανώσει ουκ ολίγες φορές τις ριζικές διαφωνίες της με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα επιδιώξω να γίνω πρόεδρος. Υπάρχουν αξίες που όλοι οι Αμερικανοί μοιραζόμαστε. Το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από σας, που θα υψώσετε τις φωνές σας για να τις υπερασπιστούμε» τόνισε στο μήνυμά της η Χάρις.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της έγινε σε ζωντανή μετάδοση από την πολύ δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή Good Morning America του ABC.

Αν σου άρεσε κάνε