Το Eurogroup εξετάζει το no deal για το Brexit

Το Eurogroup εξετάζει το no deal για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:47 Δημιουργία 21/01/19, 20:00

Το Eurogroup προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια που θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στην Ευρωζώνη από το Brexit, ακόμα και αυτό του να υπάρξει κατάρρευση (no deal) στις συζητήσεις μεταξύ του Λονδίνου και των Βρυξελλέων, δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Μάριο Σεντένο, μετά το πέρας της συνεδρίασης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Πορτογάλος αξιωματούχος σημείωσε πως «είναι σημαντικό να προετοιμαζόμαστε για όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό για το no deal, το οποίο όλοι μας θέλουμε να αποφύγουμε».

Ακόμα, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως η σημερινή συνεδρίαση ασχολήθηκε «τις οικονομικές προτεραιότητες για την Ευρωζώνη και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε το κοινό μας νόμισμα».

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών έχουν συμφωνήσει σε έναν οδικό χάρτη για την αναμόρφωση του ESM, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.

Στην σημασία «να προχωρήσει γρήγορα η εργασία για τις αλλαγές στη συνθήκη του ESM», αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου.

Αναφέρθηκε επίσης στο διεθνή ρόλο του ευρώ, επισημαίνοντας ότι «ο ESM έχει συζητήσεις με επενδυτές σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει διαπιστώσει μεγάλο ενδιαφέρον», ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως η τραπεζική ένωση και η ένωση των κεφαλαιαγορών.

Αν σου άρεσε κάνε