Εξέγερση σε φυλακή του Ισραήλ

Εξέγερση σε φυλακή του Ισραήλ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 00:05 Δημιουργία 21/01/19, 23:31

Τουλάχιστον 100 άραβες κρατούμενοι τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια εξέγερσης στην ισραηλινή φυλακή Οφέρ στην Δυτική Οχθη, σύμφωνα με τον σύλλογο Παλαιστίνιων φυλακισμένων. Οι συγκρούσεις με τους φρουρούς ξεκίνησαν όταν κάποιοι έβαλαν φωτιά σε κελιά.

Ο σύλλογος, μια παλαιστινιακή μη κυβερνητική οργάνωση, ανέφερε με ανακοίνωσή του, ότι οι έγκλειστοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των διαδοχικών μέτρων καταστολής και επιθέσεων των ισραηλινών υπηρεσιών εναντίον των κρατουμένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ισραηλινοί δεσμοφύλακες χρησιμοποίησαν σφαίρες με επικάλυψη καουτσούκ, δακρυγόνα και βόμβες κρότους λάμψης, ρόπαλα και σκυλιά εναντίον των φυλακισμένων.

«Οι περισσότεροι από τους κρατουμένους τραυματίστηκαν από τις σφαίρες, και πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία», τονίζει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι 20 παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στη φυλακή.

Ο σύλλογος προειδοποίησε ότι «μια τέτοια εχθρική επίθεση σε φυλακισμένους είναι βάρβαρη και δεν έχει συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια».

Ισραηλινοί ραδιοφωνικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι παραβίασαν τους πειθαρχικούς κανόνες της φυλακής και έβαλαν φωτιά σε κελιά μετά αφότου η διοίκηση της φυλακής τιμώρησε δώδεκα κρατουμένους επειδή απέκρυψαν κινητά τηλέφωνα που διακινούσαν παρανόμως.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των παλαιστινιακών αρχών, στη φυλακή Οφέρ υπάρχουν 1.200 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, από τους 6.000 Παλαιστινίους που είναι κρατούμενοι σε ισραηλινές φυλακές, ή κέντρα κράτησης.

Αν σου άρεσε κάνε