«Αλχημείες» Μέι για το backstop

«Αλχημείες» Μέι για το backstop

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:56 Δημιουργία 22/01/19, 11:31

Κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις της βρετανικής κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία του Brexit. Η πρόσφατη πανωλεθρία της Τερέζας Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο αποτέλεσε ένα ηχηρό μήνυμα για την ίδια, η οποία μόλις χθες έδωσε το νέο στίγμα των προθέσεων της, κάνοντας λόγο για ένα πιο «ευέλικτο σχέδιο».

Οι «ζυμώσεις» κλιμακώνονται γύρω από το επίμαχο ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, με τον αρμόδιο υπουργό για το Brexit να σημειώνει ότι η Βρετανία εξακολουθεί να επεξεργάζεται, τι θα ζητήσει από την ΕΕ, ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες των βουλευτών για το backstop, που έχει στόχο να αποτραπεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ερωτηθείς από το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC, ποια είναι η συγκεκριμένη πρόταση, που θα κάνει η Βρετανία στην ΕΕ, ο Μπάρκλεϊ απάντησε: «Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε στο πλαίσιο της πρακτικής ακρόασης».

«Η ΕΕ δεν θέλει να βρεθεί σε μια κατάσταση στην οποία δεν θα υπάρχει συμφωνία - αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνον στην ιρλανδική οικονομία αλλά και σε άλλες οικονομίες, την ολλανδική οικονομία - επομένως είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να υπάρξει συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Μπάρκλεϊ σημείωσε, επίσης, ότι η συμφωνία της Μέι είναι η πιο δημοφιλής από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες.

«Στην πραγματικότητα, η πιο δημοφιλής από τις επιλογές είναι η συμφωνία της πρωθυπουργού», είπε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε