Αίσιο τέλος στην αεροπειρατεία σε πτήση της Aeroflot

Αίσιο τέλος στην αεροπειρατεία σε πτήση της Aeroflot

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:01 Δημιουργία 22/01/19, 15:11

TAGS

Αίσιο τέλος έλαβε η περιπέτεια για τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος της πτήσης πτήση SU1515 της Aeroflot, όπου νωρίτερα μέσα στην Τρίτη σημειώθηκε περιστατικό αεροπειρατείας.

Υπενθυμίζεται πως ένοπλος, κρατούσε ομήρους τους 67 επιβάτες και πλήρωμα και στη συνέχεια υποχρέωσε τους πιλότους να προσγειώσουν το αεροσκάφος αντί της Μόσχας, που ήταν ο προορισμός, στην πόλη Χαντί-Μανσίσκ της Σιβηρίας, μετέδωσε το πρακτορείο Sputnik.

Η πτήση SU1515 είχε αναχωρήσει από το Σουργκούτ της Σιβηρίας. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί 240 χιλιόμετρα μακριά από τον προορισμό του, ενώ ο δράστης ζητούσε να κατευθυνθεί στο Αφγανιστάν.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, ο επιβάτης ονομάζεται Παβέλ, είναι 41 ετών και ήταν μεθυσμένος. Το πλήρωμα φέρεται τελικά να τον έπεισε να αφήσει το αεροσκάφος να προσγειωθεί για ανεφοδιασμό στο Χαντί-Μανσίσκ.

η σύλληψή του ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σβετλάνα Πετρένκο, δίνοντας τέλος στις συγκεχυμένες πληροφορίες που μεταδίδονταν σχετικά με την τύχη του επιβάτη, καθώς άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν ότι είναι εγκλωβισμένος εντός του αεροσκάφους και άλλα ότι δεν είχε συλληφθεί ακόμη.

«Ο άνδρας συνελήφθη και αποδείχθηκε ότι είχε παλαιότερα καταδικαστεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατοίκου του Σουργκούτ», δήλωσε η Πετρένκο, προσθέτοντας ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του για το αδίκημα της αεροπειρατείας και για απειλή χρήσης βίας.

Η διεύθυνση της Ανακριτικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις μεταφορές, ανέφερε ότι ο συλληφθείς δεν ήταν οπλισμένος και ότι αποπειράθηκε να εισβάλει στο πιλοτήριο του αεροπλάνου.

Ο άνδρας εν τέλει συνελήφθη και το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

Αν σου άρεσε κάνε