Brexit: Αναβολή «δαγκωτό» ψηφίζουν οι Εργατικοί

Brexit: Αναβολή «δαγκωτό» ψηφίζουν οι Εργατικοί

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:27 Δημιουργία 23/01/19, 10:22

Ενισχύεται το σενάριο της παράτασης του Brexit, ώστε να αποφευχθεί η άτακτη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, με τους οικονομικούς κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, John McDonnell, δήλωσε πως οι Εργατικοί θα στηρίξουν την αναβολή του Brexit, σε περίπτωση που η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αποτύχει να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία μέχρι τις 29 Μαρτίου, αναγνωρίζοντας ότι μια άτακτη αποχώρηση θα ήταν καταστροφική για τους Βρετανούς πολίτες. «Θεωρώ πως υπάρχει η πλειοψηφία στη Βουλή για να εγκριθεί με νόμο η παράταση του Brexit», ανέφερε.

Η Τερέζα Μέι, από την πλευρά της, έχει εναποθέσει τις ελπίδες στους ευρωπαίους αξιωματούχους. Προσδοκά, για την ακρίβεια, η ΕΕ να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης της Βρετανίας. Το σενάριο αυτό, ωστόσο, είναι και το λιγότερο πιθανό.

Σε περίπτωση που το σχέδιο παράτασης κατατεθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων, θεωρείται πολύ πιθανό να βρει πολέμιους τους βουλευτές που είναι είναι υπέρ του Brexit, οι οποίοι εκτιμούν ότι αν βγει από το τραπέζι η πιθανότητα της άτακτης αποχώρησης, η διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας θα εξασθενίσει.

Αν σου άρεσε κάνε