Έρευνα της Fed στην Deutsche Bank για το σκάνδαλο της Danske

Έρευνα της Fed στην Deutsche Bank για το σκάνδαλο της Danske

ΔΙΕΘΝΗ UPD 10:51 Δημιουργία 23/01/19, 10:49

Έρευνα για το πως η Deutsche Bank χειρίστηκε δισεκατομμύρια δολάρια, σε ύποπτες συναλλαγές από την Danske Bank, έχει ξεκινήσει η Fed, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Ειδικότερα, η έρευνα της Fed είναι σε αρχικό στάδιο, καθώς εξετάζει λεπτομερώς, αν το αμερικανικό τμήμα της τράπεζας παρακολούθησε επαρκώς τα κεφάλαια από το εσθονικό τμήμα της Danske Bank, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η Danske που χρησιμοποίησε ανταποκρίτριες τράπεζες, όπως η Deutsche Bank για να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό, έχει παραδεχθεί ότι πολλά από τα 230 δισ. δολάρια που έρρεαν μέσω της Εσθονίας, ίσως αφορούν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούν από τις τράπεζες να εξετάζουν λεπτομερώς τους πελάτες τους, για να ανιχνεύουν δυνητικό χρήμα από παράνομες δραστηριότητες και να ενημερώνουν τις Αρχές για ύποπτες συναλλαγές.

Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές, ενώ εκπρόσωπος της Fed είπε ότι δεν συζητά δημόσια εμπιστευτικές έρευνες.

Αν σου άρεσε κάνε