Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Καράκας κατά του Μαδούρο

Πλημμύρισαν οι δρόμοι του Καράκας κατά του Μαδούρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:36 Δημιουργία 23/01/19, 22:49

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατέβει στους δρόμους του Καράκας για να διαμαρτυρηθούν κατά του Νικολά Μαδούρο, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για πυροβολισμούς από την πλευρά της αστυνομίας της Βενεζουέλας.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γκουάιντο ως πρόεδρο της χώρας και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κάλεσε τον Μαδουρό να παραιτηθεί και παρότρυνε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να στηρίξουν τις προσπάθειες για αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Παράλληλα με τις αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και συγκεντρώσεις υπέρ του Βενεζουελανού προέδρου, οργανωμένες από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, κάτι το οποίο συμβαίνει τακτικά τα τελευταία χρόνια, οδηγώντας σε βίαιες ταραχές και οδομαχίες.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του σε «μέγιστη λαϊκή κινητοποίηση, για να κερδίσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα της Βενεζουέλας».

Εκτός από τις ΗΠΑ, ο Καναδάς και όλες οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής, εκτός από το Μεξικό και τη Βολιβία, αναγνώρισαν τον πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας.


Αν σου άρεσε κάνε