Εκατοντάδες ταξί στους δρόμους της Μαδρίτης κατά της Uber

Εκατοντάδες ταξί στους δρόμους της Μαδρίτης κατά της Uber

ΔΙΕΘΝΗ UPD 12:46 Δημιουργία 29/01/19, 12:44

Εκατοντάδες ταξί μπλόκαραν την κυκλοφορία στη Μαδρίτη, σε ώρα αιχμής για την ισπανική πρωτεύουσα, προχωρώντας στη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής διαμαρτυρία τους για την Uber και άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Οι οδηγοί ταξί, στην κινητοποίησή τους που έχει μπει στη δεύτερη εβδομάδα της, ζητούν πιο αυστηρή ρύθμιση. Οι διαδηλώσεις στρέφονται κατά των εταιρειών, που προσφέρουν κούρσες συχνά πιο φθηνές από τις τιμές των ταξί και μπορούν να κλειστούν μέσω διαδικτύου.

«Δεν μπορούν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες όπως τα ταξί. Δεν μπορούν να παίρνουν ανθρώπους από τους δρόμους. Είναι παράνομο, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα», σημείωσε στο Reuters, ο Juan Mateos, οδηγός ταξί.

Οι οδηγοί ταξί στην Βαρκελώνη ολοκλήρωσαν την απεργία τους την περασμένη εβδομάδα, αφότου οι περιφερειακές Αρχές πρότειναν για αυτού του είδους οι εταιρείες να γίνεται κράτηση μόνο λίγο χρονικό διάστημα νωρίτερα και να μη μπορούν να πάρουν κούρσες από τον δρόμο.

Οι διαπραγματεύσεις εκεί συνεχίζονται και κάποιες πλατφόρμες υποστηρίζουν ότι ίσως αναγκαστούν να φύγουν από την πόλη, εάν οι νέοι κανόνες εφαρμοστούν.

Αν σου άρεσε κάνε