Ντιμιτρόφ: Μακεδονία, μέχρι να κυρώσετε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ

Ντιμιτρόφ: Μακεδονία, μέχρι να κυρώσετε την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:17 Δημιουργία 29/01/19, 23:06

Προκαλούν οι δηλώσεις του Σκοπιανού υπουργού Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ, ο οποίος ανέφερε ότι η ΠΓΔΜ νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας», μέχρι να κυρώσει η ελληνική Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Τη στιγμή εκείνη τίθενται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια το “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” θα γίνει το συνταγματικό όνομα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας. Αλλωστε, ο Ζόραν Ζάεφ εξακολουθεί στις αναρτήσεις του στο Twitter να κάνει λόγο για «Μακεδονία».

Στο θέμα αναφέρθηκε την Τρίτη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι τυπικά ο Ζάεφ έχει ακόμη αυτό το δικαίωμα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα επιδείξει καλή θέληση, όπως έκανε και στο παρελθόν»

«Βρισκόμαστε σε απολύτως μεταβατική κατάσταση, αλλά μέρα με τη μέρα, όλοι, και στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στη Βόρεια Μακεδονία θα ευθυγραμμιστούν με όσα προβλέπει και επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.Αν σου άρεσε κάνε