Η διαρκής... αμνησία του Ζάεφ με το σκέτο «Μακεδονία»

Η διαρκής... αμνησία του Ζάεφ με το σκέτο «Μακεδονία»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 18:18 Δημιουργία 30/01/19, 18:08

Νέα... αμνησία έπαθε ο Ζόραν Ζάεφ για την ονομασία της ΠΓΔΜ όπως ορίζεται από τη συμφωνία των Πρεσπών, με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να αναφέρεται για μια ακόμα φορά στη χώρα του ως σκέτο «Μακεδονία» και όχι ως «Βόρεια Μακεδονία».

Στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Αυστρία και σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο κ. Ζάεφ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση του θα συνεχίσει στις προσπάθειες για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τον Ιούνιο, ελπίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα έχει λάβει εκ μέρους μας ισχυρά επιχειρήματα που να δικαιολογούν να προταθεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, σύντομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, μια ημερομηνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε «πεπεισμένος» για την ικανότητα της χώρας του να δώσει μέχρι τότε αποδείξεις για τις «προόδους της στους τομείς του κράτους δικαίου, της εφαρμογής δικαστικών μεταρρυθμίσεων», καθώς και στη μάχη κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Υποστηρικτής της ένταξης στην ΕΕ των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς παραδέχθηκε πάντως ότι «δεν θα ήταν φρόνιμο να ορισθεί από τώρα μια συγκεκριμένη ημερομηνία» για την είσοδο της ΠΓΔΜ στην ΕΕ.

«Αυτό εξακολουθεί να εξαρτάται από τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρωθούν και τις προόδους που θα έχουν επιτευχθεί, όμως διαπιστώνω μια ισχυρή βούληση και υπάρχουν αποτελέσματα» από την πλευρά της ΠΓΔΜ, τόνισε ο Σ. Κουρτς μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου δίπλα στον Ζ. Ζάεφ.

«Πιστεύουμε στις ευρωπαϊκές αξίες, περισσότερο μάλιστα απ' ό,τι ορισμένα πρόσωπα στους κόλπους των κρατών μελών», υπογράμμισε ο Ζάεφ υποστηρίζοντας πως η κυβέρνησή του εργάζεται «καθημερινά» για την εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων για την ένταξη στην ΕΕ.

Αν σου άρεσε κάνε