Μέρκελ: Το βλέπουμε... για το backstop μετά το Brexit

Μέρκελ: Το βλέπουμε... για το backstop μετά το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:09 Δημιουργία 04/02/19, 14:05

Μήνυμα για επίλυση του ζητήματος των ιρλανδικών συνόρων μετά το Brexit με «δημιουργικότητα» και «καλή θέληση» έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, την ώρα που το Λονδίνο ελπίζει σε ευρωπαϊκή υποχώρηση για τη συμφωνία.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο Τόκιο, η κυρία Μέρκελ είπε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί να επαναδιαπραγματευθεί το «διαζύγιο» του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ –την αποκαλούμενη Συμφωνία Αποχώρησης.

«Υπάρχουν επιλογές για τη διατήρηση της ακεραιότητας της ενιαίας αγοράς, ακόμη και η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι μέρος της, επειδή είναι μέρος της Βρετανίας, ενώ την ίδια ώρα μπορεί να μην έχει, εάν είναι δυνατόν, ελέγχους στα σύνορα», δήλωσε η ίδια.

«Για την επίλυση αυτού, πρέπει να είσαι δημιουργικός και να ακούει ο ένας τον άλλον, και τέτοιου είδους συνομιλίες μπορούν και πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε.

«Μπορούμε ακόμη να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να φτάσουμε ίσως σε μία συμφωνία, εάν όλοι δείξουν καλή θέληση».

Η Μέρκελ τόνισε ότι «θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε την έξοδο χωρίς συμφωνία... καθώς αυτή θα αύξανε τις αβεβαιότητες».

Αν σου άρεσε κάνε