Βάζει υπογραφή σε απαγόρευση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την Κίνα ο Τραμπ

Βάζει υπογραφή σε απαγόρευση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού από την Κίνα ο Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:32 Δημιουργία 08/02/19, 14:30

Όλο και πιο πολύ πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν την 1η Μαρτίου, τώρα δημοσίευμα του Politico επισημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα, με το οποίο θα απαγορεύει τον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό από την Κίνα στα αμερικανικά ασύρματα δίκτυα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση θα θέσει σε ισχύ το διάταγμα, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας να προστατέψει τις ΗΠΑ από κυβερνοεπιθέσεις, πριν από το συνέδριο κινητής τηλεφωνίας MWC Barcelona το οποίο θα διεξαχθεί στις 25-28 Φεβρουαρίου 2019, στην Ισπανία.

Το σχέδιο είναι ο Τραμπ να υπογράψει το πολύ καθυστερημένο εκτελεστικό διάταγμα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή κοντά στην κυβέρνηση, αναφέρει το Politico.

"Υπάρχει μια μεγάλη ώθηση να γίνει πριν το MWC", ανέφερε πηγή από τη βιομηχανία με γνώση της υπόθεσης.

Προλαβαίνοντας το MWC, το μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, ο Λευκός Οίκος ελπίζει να στείλει ένα σήμα ότι τα μελλοντικά συμβόλαια για τεχνολογία αιχμής θα πρέπει να έχουν ως προτεραιότητα την κυβερνοασφάλεια.

Αυτό, ωστόσο, αναμένεται να δημιουργήσει νέες εντάσεις στις ήδη τεταμένες σχέσεις με την Κίνα, ιδίως εάν η πίεση των ΗΠΑ αρχίσει να διαβρώνει το πολύ σημαντικό μερίδιο των κινεζικών εταιρειών στην Ευρώπη.

Οι κινεζικοί τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί Huawei και ZTE βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τραμπ στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πεδίου έρευνας σε απειλές προς την εθνική ασφάλεια που έχει ξεκινήσει παράλληλα με τον εμπορικό πόλεμο.

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα κατηγορήσει το Πεκίνο για δραστηριότητες κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και ηλεκτρονικής κατασκοπίας.

Αν σου άρεσε κάνε