Ακάρ: Μετά την Κύπρο η αμυντική ικανότητα της Τουρκίας εκτοξεύτηκε

Ακάρ: Μετά την Κύπρο η αμυντική ικανότητα της Τουρκίας εκτοξεύτηκε

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:32 Δημιουργία 09/02/19, 19:19

Για άλμα της τουρκικής αμυντικής ικανότητας μετά το 1974 έκανε λόγο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σε εκδήλωση για την καθέλκυση ενός πλοίου στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία και του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ επανέλαβε τις διεκδικήσεις για τη «Γαλάζια Πατρίδα»

«Το κράτος μας έχει πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα στην αμυντική βιομηχανία, βασισμένο στις εθνικές αξίες και τα εθνικά συμφέροντά μας. Πλέον έγινε αντιληπτό ότι με κουβαλητό νερό δε γυρίζει ο μύλος και ευτυχώς η νοοτροπία αυτή δεν ισχύει πια. Από μια χώρα που έμεινε αντιμέτωπη με εμπάργκο όπλων το 1974 έχουμε φτάσει σήμερα να είμαστε μια χώρα που πραγματοποιεί εξαγωγές πλοίων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ελικοπτέρων», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υπενθύμισε και πάλι το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας».

«Το πολεμικό μας ναυτικό θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προασπίζει τα δικαιώματα και συμφέροντα της 462 τ.χλμ. Γαλάζιας Πατρίδας μας και να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Η κορβέτα ‘Ορίζοντας’, με συνολική ισχύ περίπου 8600 kW, διαθέτει ελικοδρόμιο για ελικόπτερο 10 τόνων και μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων.

Το πλοίο εντοπίζει απειλές και έχει αυτοδυναμία 45 ημερών εν πλω σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Όπως υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα της εγχώριας και εθνικής αμυντικής βιομηχανίας. Τα αμυντικά προγράμματα από 60 το 2002, δεκαπλασιάστηκαν και σήμερα έχουν φτάσει τα 650, δήλωσε ο Ακάρ.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξήρε το γεγονός επίσης ότι οι τουρκικές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας συναγωνίζονται τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως και σημείωσε ότι 4 τουρκικές εταιρείες συγκαταλέγονται ανάμεσα στις 100 κορυφαίες εταιρείες του είδους στον κόσμο.

Αν σου άρεσε κάνε