Ο Σεντένο και πάλι κατά της Ιταλίας από το Eurogroup

Ο Σεντένο και πάλι κατά της Ιταλίας από το Eurogroup

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:15 Δημιουργία 11/02/19, 16:00

Συνέχεια στις νουθεσίες προς την κυβέρνηση της Ιταλίας για τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθεί η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης έστειλε τη Δευτέρα ο Μάριο Σεντέντο, κατά την προσέλευση του προέδρου του Eurogroup στη συνεδρίαση της ευρωομάδας στις Βρυξέλλες.

Όπως τόνισε ο Πορτογάλος αξιωματούχος, «είναι ώρα για την κυβέρνηση της Ιταλίας να υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ», ενώ πρόσθεσε πως «η πρόσφατα κάμψη της ιταλικής οικονομίας έχει προκληθεί κυρίως από πολιτικά ρίσκα».

Ακόμα, ο κ. Σεντένο σημείωσε πως «θα εξετάσουμε την πορεία των δημοσιονομικών της Ιταλίας στα τέλη της άνοιξης».

Εξάλλου, ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι ξέρουμε πως υπάρχει μια προσωρινή επιβράδυνση στις οικονομίες μας.

Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα ρίσκα είναι πολιτικά και αυτό μας καλεί σε δράση, σημείωσε. «Έχουμε πολλά να κάνουμε για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης και να περιορίσουμε τους κινδύνους από το διεθνές εμπόριο και το Brexit», συμπλήρωσε.

Κατά τον επικεφαλής του Eurogroup τα θεμελιώδη στοιχεία είναι ισχυρά, καλύτερα από την προηγούμενη κρίση «και ξέρουμε ακριβώς τι να κάνουμε για να γίνουν ισχυρότερα».

Τέλος, ο κ. Σεντένο δήλωσε πως υπάρχει «ευρεία στήριξη για τον Ιρλανδό Λέιν ως επικεφαλής οικονομολόγου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Αν σου άρεσε κάνε