Μέι σε βουλευτές: «Ελέγξτε τα νεύρα σας»

Μέι σε βουλευτές: «Ελέγξτε τα νεύρα σας»

ΔΙΕΘΝΗ UPD 11:34 Δημιουργία 12/02/19, 11:26

Έκκληση στους Βρετανούς βουλευτές να ελέγξουν τα νεύρα τους, θα απευθύνει σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ώστε η κυβέρνηση να καταφέρει να πετύχει την ομαλότερη έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων το μεσημέρι για να ενημερώσει τους βουλευτές για την εξέλιξη των συνομιλιών που έχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους της σε μία προσπάθεια τροποποίησης της συμφωνίας αποχώρησης, η οποία απερρίφθη από το κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

«Οι συνομιλίες βρίσκονται σε κρίσιμη φάση», θα δηλώσει η Τερέζα Μέι, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της ομιλίας της που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τις υπηρεσίες της Ντάουνινγκ Στριτ. «Πρέπει όλοι να ελέγξουμε τα νεύρα μας για να επιτύχουμε τις αλλαγές που αυτό το σώμα έχει ζητήσει και να υλοποιήσουμε την προγραμματισμένη ημερομηνία το Brexit».

Η Τερέζα Μέι ελπίζει να επιτύχει υποχωρήσεις των Βρυξελλών ως προς το ιρλανδικό backstop, επί του οποίου επικεντρώνονται οι αντιρρήσεις των Βρετανών βουλευτών, τόσο των υποστηρικτών του Brexit όσο και των υποστηρικτών της παραμονής στην Ενωση.

«Εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες τροποποιήσεις για το backstop, προστατεύοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και ενισχύοντας την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και ενισχύοντας τον ρόλο του κοινοβουλίου στην προσεχή φάση των διαπραγματεύσεων, πιστεύω ότι μπορούμε να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα υποστηριχθεί από το σώμα αυτό», θα εξηγήσει η Τερέζα Μέι.

Προσπαθώντας να βγουν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, τα μέλη της βρετανικής κυβέρνησης πληθαίνουν τις συνομιλίες με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ βρίσκεται στο Παρίσι για να μιλήσει για το θέμα με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Ταυτόχρονα, ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο δεύτερος στην κυβερνητική ιεραρχία μετά την Μέι, πηγαίνουν στο Στρασβούργο για να συζητήσουν με ευρωβουλευτές.

Ο Στίβεν Μπάρκλεϊ είχε χθες στις Βρυξέλλες δείπνο εργασίας με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μισέλ Μπαρνιέ.

«Είναι σαφές από την πλευρά μας ότι δεν πρόκειται να ξανανοίξουμε την συμφωνία αποχώρησης, αλλά θα συνεχίσουμε τις συνομιλίες τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο Μπαρνιέ μετά την συνάντηση αυτή χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητικές» τις συνομιλίες.




Αν σου άρεσε κάνε