Την Παρασκευή «κληρώνει» για πρόωρες εκλογές στην Ισπανία

Την Παρασκευή «κληρώνει» για πρόωρες εκλογές στην Ισπανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:04 Δημιουργία 13/02/19, 15:57

Ολιγοήμερη αναμονή δίνεται στην πολιτική ζωή της Ισπανίας, μετά από τη σημερινή καταψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 που έφερε η κυβέρνηση μειοψηφίας του Πέδρο Σάντσεθ και του PSOE, με τον Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό να δέχεται την πρώτη μεγάλη ήττα του από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.

Ο Σάντσεθ δεν αναμένεται να κάνει γνωστές τις αποφάσεις του μέχρι μεθαύριο, Παρασκευή, όταν και έχει συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο του στο πρωθυπουργικό μέγαρο της Μονκλόα.

Σε αυτό το κλίμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη μπει σε προεκλογικούς ρυθμούς, με τον ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος (PP) Πάμπλο Κασάδο και τον επικεφαλής των «Πολιτών» (C's) Αλμπέρτ Ριβέρα να δείχνουν πως έχουν μπει για τα καλά σε προεκλογικό πλαίσιο.

Εάν το σενάριο για τις κάλπες τον Απρίλιο δεν προχωρήσει, είναι πιθανό η κυβέρνηση Σάντσεθ να προκηρύξει εκλογές για τις 26 Μαΐου (μαζί με τις ευρωεκλογές), ενώ όπως γράφει ο ισπανικός Τύπος είναι πιθανό το σενάριο και για εκλογές το φθινόπωρο.

Αν σου άρεσε κάνε