Συνεργάτης του Σαλβίνι απειλεί με αποχώρηση της Ιταλίας από την ΕΕ

Συνεργάτης του Σαλβίνι απειλεί με αποχώρηση της Ιταλίας από την ΕΕ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:16 Δημιουργία 15/02/19, 16:13

«Θόρυβο» για μια ακόμα φορά προκάλεσε την Παρασκευή ο επικεφαλής οικονομολόγος της ακροδεξίας Λέγκας στην Ιταλία και στενός συνεργάτης του υπουργού Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι, Κλάουντιο Μπόργκι, που άφησε για μια ακόμα φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης από την ΕΕ.

«Ή θα καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την Ευρώπη ή θα πρέπει να την εγκαταλείψουμε. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία. Αν μετά από τις εκλογές του Μαίου θα έχουμε τους γνωστούς "μανδαρίνους", που με σημείο αναφορά τη Γερμανία θα ηγούνται της οικονομικής, κοινωνικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Ένωσης -προς όφελος της Γερμανίας και με δική μας ζημιά- εγώ θα ζητήσω να βγούμε από την Ένωση», τόνισε ο Μπόργκι, εν όψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

«Το σχέδιο αυτό είναι αποτυχημένο και τοξικό για την Ιταλία. Αν το όλο περιβάλλον παραμείνει τοξικό, εγώ θα πω να φύγουμε», συμπλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόργκι εκπροσωπεί μια από τις πιο «ακραίες» φωνές της Λέγκα, και έχει εκφραστεί επανειλημμένα με έντονο σκεπτικισμό και σε ό,τι αφορά το Ευρώ.

Αν σου άρεσε κάνε