«Μπαράζ» αποχωρήσεων κλονίζει εκ νέου τη Βρετανία

«Μπαράζ» αποχωρήσεων κλονίζει εκ νέου τη Βρετανία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:19 Δημιουργία 18/02/19, 13:17

TAGS

«Μπαράζ» αποχωρήσεων από το κόμμα των Εργατικών σημειώνονται στη Βρετανία, προκαλώντας νέους πολιτικούς «κραδασμούς», τη στιγμή που η συμφωνία για το Brexit… «αιωρείται».

Ειδικότερα, εκφράζοντας δυσφορία και καταγγέλλοντας «εκφοβισμό» επτά βουλευτές του Εργατικού Κόμματος υπέβαλαν τη Δευτέρα την παραίτησή τους στον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι ίδιοι δήλωσαν πως οδηγήθηκαν σε αυτή την κίνηση, αφενός γιατί είναι δυσαρεστημένοι με τις αποτυχίες της ηγεσίας να χειριστεί τόσο το Brexit όσο και τα αντισημιτικά περιστατικά, αφετέρου καθώς επικρατεί «κουλτούρα εκφοβισμού» εντός του κόμματος.

Οι υπουργοί που παραιτήθηκαν, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται «η ανεξάρτητη ομάδα», είναι οι Τσούκα Ουμούνα, Μάικ Γκέιπς, Λουτσιάνα Μπέργκερ, Αν Κόφειϊ, Κρις Λέσλι, Γκάβιν Σούκερ, Αντζελα Σμιθ. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε «απογοητευμένος».

Το πολύ πιθανό ενδεχόμενο των παραιτήσεων, ακόμη και της διάσπασης του κόμματος, μετέδιδαν από νωρίς βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Αν και δημόσιος επικριτής του Κόρμπιν και της πολιτικής του, ο βουλευτής Στίβεν Κίνοκ απηύθυνε σήμερα έκκληση τους συγκεκριμένους βουλευτές «να μείνουν και να πολεμήσουν».

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ από την πλευρά του υπογράμμισε την Κυριακή ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αποχωρήσει κανείς από το κόμμα, επιμένοντας ότι το κόμμα παραμένει ενωμένο και απορρίπτοντας τα περί αντισημιτικών θέσεων που κλονίζουν τους Εργατικούς.

Αν σου άρεσε κάνε