Η Τουρκία δεν κάνει πίσω για τους ρωσικούς S-400

Η Τουρκία δεν κάνει πίσω για τους ρωσικούς S-400

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:50 Δημιουργία 18/02/19, 16:46

Απάντηση στο εσωτερικό αλλά κυρίως στο εξωτερικό της Τουρκίας (βλέπε ΗΠΑ) για το πρόγραμμα αγοράς των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα έδωσε τη Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Μπουρντούρ, την οποία μετέδωσε το κανάλι NTV, ο πρόεδρος της γειτονικής μας χώρας δήλωσε πως «όλοι αυτοί λένε ότι δεν πρέπει να αγοράσουμε τους S-400. Γιατί δεν πρέπει να τα αγοράσουμε; Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε διαφορετικά συστήματα και δεν θεωρούμε ότι έχετε δικαίωμα να μας ασκείτε κριτική».

Εξάλλου, κατά την διάρκεια της 14ης διεθνούς έκθεσης οπλικών συστημάτων «IDEX 2019» που πραγματοποιείται στο Αμπού Ντάμπι, ο γενικός διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rostec, Σεργκέι Τσεβέζοφ Τσεμέζοφ τόνισε πως «υπογράψαμε το συμβόλαιο και φέτος έως το τέλος του έτους θα ολοκληρώσουμε όλες τις παραδόσεις. Ολόκληρο το σύστημα θα το παραδώσουμε φέτος».

Οι πρώτες ανακοινώσεις για τις συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας που αφορούσαν την πώληση S-400 έγιναν τον Νοέμβριο του 2016, ενώ η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας επιβεβαιώθηκε εκ μέρους της ρωσικής πλευράς στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019.

Αν σου άρεσε κάνε