Σε κατ' οίκον περιορισμό οι γονείς του Ματέο Ρέντσι

Σε κατ' οίκον περιορισμό οι γονείς του Ματέο Ρέντσι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:26 Δημιουργία 18/02/19, 23:14

Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται οι γονείς του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, με απόφαση των δικαστικών αρχών της χώρας.

Σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό, κατηγορούνται από τους δικαστικούς της Φλωρεντίας για έκδοση αποδείξεων που σχετίζονται με ανύπαρκτες εμπορικές συναλλαγές και για δόλια χρεοκοπία.

Η έκδοση αυτών των αποδείξεων αφορά την περίοδο από το 2015 μέχρι το 2018, ενώ το δεύτερο αδίκημα σχετίζεται με την περίοδο 2010 - 2013.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, στο παρελθόν, είχε δηλώσει ότι «στην περίπτωση που ο πατέρας του έχει παραβιάσει τον νόμο, θα πρέπει να τιμωρηθεί υποδειγματικά, πιο αυστηρά από τους άλλους Iταλούς πολίτες».

Ωστόσο, σε σημερινή του ανάρτηση στο διαδίκτυο έγραψε ότι «αναμένει με ανυπομονησία την δίκη, διότι όσοι είδαν τα διάφορα στοιχεία, τον διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει ληφθεί ποτέ άλλοτε ένα τόσο ασύλληπτο και υπερβολικό μέτρο».

Από την πλευρά του Ιταλός υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, τόνισε: «Η σύλληψη των γονιών του Ρέντσι; Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να γιορτάσουμε».

Αν σου άρεσε κάνε