Δημοσκόπηση: Ο Βέμπερ τελευταίος στις προτιμήσεις για την προεδρία της Κομισιόν

Δημοσκόπηση: Ο Βέμπερ τελευταίος στις προτιμήσεις για την προεδρία της Κομισιόν

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:55 Δημιουργία 19/02/19, 14:51

Παρά το γεγονός πως ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, είναι το απόλυτο φαβορί για την αντικατάσταση του τωρινού προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη δείχνει πως ο Γερμανός πολιτικός είναι ο τελευταίος στην προτίμηση των πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Burson Cohn & Wolfe (BCW) που παρουσιάζει το Euractiv, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε πως η Επιτροπή Γιούνκερ είναι καλύτερη από την προηγούμενη Επιτροπή Μπαρόζο.

Σε ό,τι αφορά την προεδρία της Επιτροπής, η Βεστάγκερ είναι πρώτη με 20%, ενώ ακολουθεί ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ (7%), ο Φ. Τίμερμανς (6%) και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ (5%).

Ο κορυφαίος υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ παίρνει μόλις 4%.

Όσον αφορά τη βαθμολόγηση της επίδοσης των Επιτρόπων από το 0 έως το 10, σύμφωνα με την έρευνα, η Μ. Βεστάγκερ είναι η μόνη που πετυχαίνει ποσοστό αποδοχής πάνω απο 50% (50,2%), ενώ ακολουθεί η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι (49,6%), ο πρώτος αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς (46,9%) και η επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ (44,7%). Πέμπτος στη σειρά είναι ο πρόεδρος Γιούνκερ (44,4%), ενώ τελευταίος είναι ο επίτροπος Παιδείας από την Ουγγαρία, Τίμπορ Νάβρασκις.

Αν σου άρεσε κάνε