Ο Κόρμπιν κρατά «ανοιχτό» το νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Ο Κόρμπιν κρατά «ανοιχτό» το νέο δημοψήφισμα για το Brexit

ΔΙΕΘΝΗ UPD 16:04 Δημιουργία 19/02/19, 15:57

Νέες αντιδράσεις προκαλούν στη πολιτική σκηνή της Βρετανίας οι σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, με τον αντίπαλο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να «κλείνει και πάλι το μάτι» στο ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Οι Εργατικοί κρατούμε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το Brexit, μεταξύ αυτών και το ενδεχόμενο μιας νέας προσφυγής στη λαϊκή ψήφο» ανέφερε ο κ. Κόρμπιν.

Ακόμα, τόνισε πως η Βρετανία δεν μπορεί να έχει στο τραπέζι το σενάριο no deal για τις συζήτησες με την ΕΕ, εν όψει και της αυριανής συνάντησης που θα έχει η πρωθυπουργός Μέι με κορυφαία στελέχη της Κομισιόν στις Βρυξέλλες αύριο, Τετάρτη.

Μιλώντας για την πρόσφατη αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση βουλευτών των Εργατικών, ο αρχηγός του κόμματος εξέφρασε τη λύπη του, λέγοντας πως «είμαι απογοητευμένος που ένας μικρός αριθμός βουλευτών επέλεξε να πάρει ένα διαφορετικό δρόμο».

Ένας εκ των αποχωρησάντων, ο βουλευτής Τσούκα Ουμούνα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα μέχρι το τέλος του έτους.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV εκτίμησε ότι περιμένει και άλλες παραιτήσεις βουλευτών, ακόμη και από το Συντηρητικό κόμμα, στις επόμενες μέρες ή και εβδομάδες και υποστήριξε ότι οι μετριοπαθείς Συντηρητικοί έχουν απογοητευτεί από την διαμόρφωση του κόμματος στο πρότυπο του UKIP και από την θέση του στην Ευρώπη.

«Θα ήθελα να κινηθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και σίγουρα μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά αυτό είναι η δική μου προσωπική άποψη» είπε για την δημιουργία κόμματος και πρόσθεσε ότι χρειάζεται μία εναλλακτική, άρα είναι πολύ πιθανό.

Σε άλλη συνέντευξή του στο BBC, ο βουλευτής απηύθυνε πρόσκληση σε οποιονδήποτε θέλει να διορθώσει την πολιτική κατάσταση της Βρετανίας να ενταχθεί στη νέα «Ανεξάρτητη Ομάδα», ακόμη και εάν προέρχεται από το κόμμα των Συντηρητικών. «Δεν αρνούμαστε ότι θέλουμε να παρουσιάσουμε ανθρώπους με μία νέα εναλλακτική. Θα μπορούσε να είναι ένα καινούργιο κόμμα, θα μπορούσε να είναι ένα κίνημα» είπε.

Αν σου άρεσε κάνε