Στο «μικροσκόπιο» της Deutsche Bank αναδιάρθρωση δανείων του Τραμπ

Στο «μικροσκόπιο» της Deutsche Bank αναδιάρθρωση δανείων του Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ UPD 15:55 Δημιουργία 20/02/19, 15:53

Κορυφαία στελέχη της Deutsche Bank ανησυχούσαν έντονα μετά τις προεδρικές εκλογές του 2016 ότι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Trump Organization θα μπορούσε να αθετήσει δάνεια περίπου $340 εκατ. όσο ο Ντόναλντ Τραμπ υπηρετούσε ως πρόεδρος των ΗΠΑ, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση της συζήτησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη συζήτησαν το ενδεχόμενο να παρατείνουν τις ημερομηνίες για την αποπληρωμή των δανείων μέχρι το τέλος ακόμα και μιας πιθανής δεύτερης θητείας το 2025, αναφέρει το πρακτορείο.

Τα μέλη της διοικητικής ομάδας της τράπεζας, μεταξύ των οποίων και ο CEO, John Cryan, ανησυχούσαν για μια καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις εάν έβαζαν στο στόχαστρο περιουσιακά στοιχεία ενός ενεργού προέδρου, αναφέρουν στο πρακτορείο οι πηγές.

Οι συζητήσεις αφορούσαν τους κινδύνους στη φήμη της τράπεζας και δεν συνδέονταν με κάποια αυξημένη ανησυχία για την πιστοληπτική ικανότητα του Τραμπ ή της εταιρείας του, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η τράπεζα τελικά αποφάσισε να μην προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των δανείων της Trump Organization, τα οποία θα λήξουν το 2023 και το 2024. Αποφάσισε επίσης να μην συνάψει νέες συμφωνίες με τον Τραμπ για όσο διάστημα είναι πρόεδρος, αναφέρει η μία από τις πηγές.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ οι πηγές του Bloomberg επισήμαναν ότι δεν γνωρίζουν τους λόγους που η τράπεζα τελικά αποφάσισε να μην επεκτείνει τα δάνεια. Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα για κάποια δήλωση.

"Πρόκειται για ανοησίες", αναφέρει ο Eric Trump, γιός του προέδρου και αντιπρόεδρος της Trump Organization σε email. "Είμαστε από τις εταιρείες real estate με τη χαμηλότερη μόχλευση στη χώρα. Σχεδόν όλα μας τα περιουσιακά στοιχεία είναι δικά μας ελεύθερα και καθαρά και τα πολύ λίγα που είναι υποθηκευμένα αποτελούν ένα μικρό μέρος σε σχέση με την αξία των περιουσιακών μας στοιχείων. Αυτά είναι παραδοσιακά δάνεια και δεν έχουν καμία διαφορά με αυτά που έχουν άλλες εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων με παρόμοιο χαρτοφυλάκιο".

Αν σου άρεσε κάνε