Στη Βενεζουέλα ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία

Στη Βενεζουέλα ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 20:55 Δημιουργία 20/02/19, 20:52

Στο αεροδρόμιο του Καράκας έφθασε αεροσκάφος το οποίο μετέφερε ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, μετέδωσε τo ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή του.

«Το φορτίο αφίχθη και σύντομα θα παραδοθεί στους Βενεζουελάνους. Ο χρόνος παράδοσης διευκρινίζεται» δήλωσε η πηγή.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, είχε δηλώσει ότι στη Βενεζουέλα θα φθάσει από τη Ρωσία ανθρωπιστική βοήθεια 300 τόνων, πρωτίστως φάρμακα.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στο μεξικανικό κανάλι Televisa, εξέφρασε την άποψη ότι η Ρωσία και η Κίνα δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο, αλλά προσπαθούν να διασφαλίσουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει στη Βενεζουέλα.

«Ρωσία και Κίνα δεν υποστηρίζουν το καθεστώς Μαδούρο. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έδωσαν ούτε ένα δάνειο στην κυβέρνηση Μαδούρο. Φυσικά έχουν συμφέροντα στη Βενεζουέλα, επειδή έχουν επενδύσει πολλά στον πετρελαϊκό τομέα και στις υποδομές… Γι’ αυτόν τον λόγο θα έλεγα ότι δεν υποστηρίζουν τον Μαδούρο, αλλά τις επενδύσεις τους στη χώρα μας» δήλωσε ο Γκουαϊδό.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στη Βενεζουέλα, Βλαντίμιρ Ζαγιέμσκι, δήλωσε ότι στη Βενεζουέλα γίνονται προσπάθειες στρέβλωσης της ρωσικής πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν τη Ρωσία σχεδόν ως το μοναδικό στήριγμα του «δικτάτορα Μαδούρο».

Αν σου άρεσε κάνε