Νέες διαδηλώσεις στα Τίρανα κατά του Ράμα

Νέες διαδηλώσεις στα Τίρανα κατά του Ράμα

ΔΙΕΘΝΗ UPD 13:56 Δημιουργία 21/02/19, 13:45

Συνεχίζονται και σήμερα, με αμείωτη ένταση, οι κινητοποιήσεις κατά του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Εντι Ράμα, παρά τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις της συγκέντρωσης του Σαββάτου. Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης, και συντάχθηκαν με το μήνυμα της πάταξης της διαφθοράς.

Στη Βουλή, οι 43 βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος παρέδωσαν τις έδρες τους και ο πρόεδρος της παράταξης, Λουλζίμ Μπάσα έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση.

Ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι αναβάλλεται η Ολομέλεια της αλβανικής Βουλής για την Πέμπτη, υπό τον φόβο νέων ταραχών. Παράλληλα, δήλωσε ότι θέλει να δώσει και χρόνο στην αντιπολίτευση να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να επιστρέψει στη Βουλή.

Ο Εντι Ράμα εμφανίζεται αμετακίνητος και ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, καθώς έχει λάβει εντολή διακυβέρνησης μέχρι το 2021.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» προς την αντιπολίτευση, κατηγορώντας ότι θέλει την εξουσία στο τραπέζι και ότι προέβη στην εξέλιξη αυτή επειδή φοβάται την ήττα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Ιουνίου, ότι θέλει να εμποδίσει την μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη διότι φοβάται την νέα Δικαιοσύνη και ότι θέλει να εμποδίσει την πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση.




Αν σου άρεσε κάνε