Ο Μαδούρο κλείνει τα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία

Ο Μαδούρο κλείνει τα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία

ΔΙΕΘΝΗ UPD 19:58 Δημιουργία 21/02/19, 19:07

Την απόφαση του να κλείσει τα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία μέχρι το βράδυ της Πέμπτης γνωστοποίησε ο πρόεδρος της πρώτης, Νικολάς Μαδούρο.

Ακόμα, ο Μαδούρο σημείωσε πως σκέφτεται να προχωρήσει στο κλείσιμο συνόρων της χώρας και με την Κολομβία, δηλώνοντας πως «είναι μια κίνηση στην οποία δεν θέλω να προχωρήσω».

Η απόφαση αυτή έρχεται στο πλαίσιο της αναθεώρησης των σχέσεων του Καράκας με γειτονικές χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει ως νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας τον εκλεχτό των ΗΠΑ, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Γκουαϊδό εγκατέλειψε το Καράκας - Πάει στα σύνορα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό αναχώρησε την Πέμπτη, συνοδεία υποστηρικτών του με λεωφορεία, για τα σύνορα της χώρας με την Κολομβία, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν στείλει οι ΗΠΑ, την οποία μπλοκάρει ο στρατός που παραμένει πιστός στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

Πριν από λίγο ο Γκουαϊδό ξεκίνησε το ταξίδι προς τα σύνορα με την Κολομβία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Βρίσκεται καθ΄οδόν», δήλωσε ένας συνεργάτης του αντιπολιτευόμενου, επιβεβαιώνοντας πως ο Γκουαϊδό αναχώρησε από το Καράκας προκειμένου να διατρέξει τα 900 χλμ. που χωρίζουν την πρωτεύουσα από τα σύνορα με την Κολομβία. Ένα καραβάνι περίπου δέκα οχημάτων αναχώρησε από το Καράκας, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του AFP, που δεν ήταν σε θέση να πουν αν ο Γκουαϊδό βρισκόταν σε αυτό το καραβάνι ή σε κάποια άλλη αυτοκινητοπομπή.

Τον συνοδεύουν περίπου 80 βουλευτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ενώ πλήθη συγκεντρώθηκαν κατά μήκος του κυριότερου αυτοκινητόδρομου στην έξοδο του Καράκας ανεμίζοντας σημαίες της Βενεζουέλας και φωνάζοντας υποστηρικτικά συνθήματα καθώς αναχωρούσε η αυτοκινητοπομπή των λεωφορείων.

«Φεύγουμε με άδεια τα χέρια (…) αλλά θα επιστρέψουμε φορτωμένοι κιβώτια με ανθρωπιστική βοήθεια», διαβεβαίωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Ντέλσα Σολορσάνο, την ώρα που ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε ένα από τα λεωφορεία της αυτοκινητοπομπής στο ανατολικό Καράκας.

Αν σου άρεσε κάνε