Πληθαίνουν οι «αντάρτες» στην κυβέρνηση Μέι

Πληθαίνουν οι «αντάρτες» στην κυβέρνηση Μέι

ΔΙΕΘΝΗ UPD 23:41 Δημιουργία 21/02/19, 23:31

Στους 25 ανέρχονται πλέον οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, ανάμεσά τους και υπουργοί της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι, που σκοπεύουν να ψηφίσουν υπερ της αναβολής του Brexit, σε περίπτωση που η βρετανίδα πρωθυπουργός δεν εξασφαλίσει νέα συμφωνία με την ΕΕ.

Οι «αντάρτες» Συντηρητικοί πιστεύουν ότι έχουν αρκετούς βουλευτές στο πλευρό τους ώστε να περάσουν από τη Βουλή των Κοινοτήτων μια τροπολογία με την οποία θα ζητείται από τη Μέι να αναβάλει το Brexit.

Τουλάχιστον τέσσερις υπουργοί, περίπου δώδεκα υφυπουργοί και πολλοί άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν την πρόταση που θα υποβάλουν οι βουλευτές των Συντηρητικών Σερ Όλιβερ Λέτγουιν και των Εργατικών Ιβέτ Κούπερ. Η πρόταση αυτή πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, προσκείμενο σε εκείνους που σχεδιάζουν την «ανταρσία», είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραιτηθούν οικειοθελώς τα μέλη της κυβέρνησης, προκαλώντας την Μέι να τους αποπέμψει.

Τέσσερις υπουργοί φέρονται να είπαν στην πρωθυπουργό, σε μια ιδιωτική συνάντηση που είχαν μαζί της στις αρχές της εβδομάδας, ότι θα πρέπει να καθυστερήσει το Brexit αν δεν βρεθεί, μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου, η αναγκαία πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων που θα στηρίξει τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Αν σου άρεσε κάνε