Μεγάλη τουρκική πρόκληση στην Κύπρο

Μεγάλη τουρκική πρόκληση στην Κύπρο

ΔΙΕΘΝΗ UPD 14:52 Δημιουργία 22/02/19, 14:49

Την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στα κατεχόμενα της Κύπρου καταγγέλλει η Λευκωσία, με την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη να υποστηρίζει πως ο τουρκικός στρατός παραβίασε το status quo στα Στροβίλια, όπου οι κατοχικές αρχές τοποθέτησαν βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες.

Με αυτήν την κίνηση επιχειρεί να προωθήσει τις θέσεις του στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατία, στο σημείο που γειτνιάζουν με το έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας. Οι κατοχικές αρχές τοποθέτησαν βαρέλια, κάγκελα και αλυσίδες στην περιοχή, στην οποία διαμένουν τρεις οικογένειες Ελληνοκυπρίων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε ότι οι «αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Έθνη, το ζήτημα που προέκυψε με τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος».

Όταν ρωτήθηκε πόσο σοβαρό είναι το επεισόδιο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση. «Γι' αυτό η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση».

Αν σου άρεσε κάνε